עוגיות בראוניז מטריפות

4.6
20 דק' הכנה10-12 דק' אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 18-24 עוגיות

עוגיות הבראוניז הכי טעימות וממכרות בעולם נמצאים במרחק אכילה של כמה שלבים פשוטים מאוד! העוגיות בראוניז שנכין פה משלבים שוקולד עשיר ונמס בפה, לצד אופוריה של טעמים אלוהיים!

עוגיות בראוניז מטריפות

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה המתאימה למיקרוגל, ממיסים את החמאה במרווחים של 20 שניות עד להמסה מלאה. תנו לה להתקרר מעט.
  3. בקערת מיקסר, טורפים יחד את החמאה המומסת והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר, ומקציפים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  5. מנפים פנימה את אבקת הקקאו, הקמח לכל מטרה, המלח ואבקת האפייה. מערבבים ברגישות ובעדינות את החומרים היבשים לתוך החומרים הרטובים עד שהם מתאחדים.
  6. מערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס לפיזור אחיד בכל הבלילה.
  7. השתמשו בכף עוגיות או בכף כדי להפיל חלקים מהבצק על תבנית האפייה המוכנה, תוך מרחק של כ-2 סנטימטרים זה מזה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות בקצוות אך עדיין מעט רכות במרכזן.
  9. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה לכמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.

הערה חשובה:

היזהרו לא לאפות את העוגיות יתר על המידה! הן אמורות להיות רכות ופאג'יות מבפנים ולא קשוח. לא לדאוג בכלל, הם ימשיכו להתצטמק לאחר שתוציאו אותן מהתנור.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות בראוני אגוזים: מכניסים פנימה 1/2 כוס אגוזים קצוצים (כגון אגוזי מלך, אגוזי פקאן או אגוזי לוז) יחד עם השוקולד צ'יפס.
  • עוגיות בראוני שוקולד מנטה: הוסיפו 1/2 כפית תמצית מנטה למרכיבים הרטובים והשתמשו בשבבי שוקולד מנטה.
  • עוגיות בראוני סחרור קרמל: מטפטפים רוטב קרמל על בצק העוגיות לפני האפייה, ומשתמשים בשוקולד צ'יפס במילוי קרמל.
  • עוגיות בראוני מערבולת חמאת בוטנים: מערבבים פנימה 1/4 כוס חמאת בוטנים שמנת לתוך בצק העוגיות לפני האפייה.
  • עוגיות בראוניז כפולות שוקולד: השתמשו בנתחי שוקולד במקום שוקולד צ'יפס לקבלת שוקולד דביק במיוחד.