עוגיות גרנולה קראנצ'יות

4.4
כ-10 דקות הכנה10-12 דקות אפייה בתנור
רמת קושי: קל-בינוני | כמות: כ- 25 עוגיות

עוגיות גרנולה בריאות וממכרות!

עוגיות גרנולה קראנצ'יות

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה המרוככת, הסוכר והסוכר החום עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
  3. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, הסודה לשתייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע.
  6. מערבבים פנימה את הגרנולה והקוקוס המגורר (אם משתמשים) עד שהם מתפזרים בצורה אחידה בכל בצק העוגיות.
  7. לוקחים בערך כף בצק עוגיות ומגלגלים לכדור. מניחים את כדורי הבצק על ניירות האפייה המוכנים, מרווחים ביניהם כ-2 סנטימטרים זה מזה.
  8. משטחים מעט כל כדור בצק בעזרת תחתית הכוס או האצבעות.
  9. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהן מזהיבות ופריכות.
  10. מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליהן כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
  11. לאחר התקררות, אחסן את עוגיות הגרנולה הקראנצ'יות בכלי אטום כדי לשמור על המרקם שלהן.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות גרנולה שוקולד צ'יפס: מערבבים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לתוך בצק העוגיות לתוספת שוקולדית מענגת.
  • עוגיות גרנולה שקדים: החליפו מחצית מהגרנולה בשקדים קצוצים לווריאציה אגוזית ופריכה.
  • עוגיות גרנולה פירות יבשים: השתמשו בגרנולה המכילה מגוון פירות יבשים כמו צימוקים, חמוציות או משמשים לפרץ של מתיקות טבעית.
  • עוגיות גרנולה חמאת בוטנים: מערבבים פנימה 1/4 כוס חמאת בוטנים שמנת לתוך בצק העוגיות לשילוב טעים של חמאת בוטנים וטעמי גרנולה.
  • עוגיות גרנולה מייפל פקאן: השתמשו בגרנולה עם אגוזי פקאן וטפטפו 2 כפות סירופ מייפל לתוך בצק העוגיות לקבלת פינוק עשיר ובטעם מייפל.
  • עוגיות גרנולה תפוז חמוציות: הוסף 1/2 כוס חמוציות מיובשות וגרידת תפוז אחד לבצק העוגיות לטוויסט חגיגי וחריף.