עוגיות חמאת בוטנים

4.2
15 דק' הכנה10-12 דק' אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 24 עוגיות

עוגיות חמאת בוטנים קלאסיות ומושלמות, כאלה שפשוט אי אפשר להגיד להן לא. בזכות האיזון העדין של טעמים מתוקים ומלוחים, העוגיות האלה מושלמות לכל אוהבי חמאת הבוטנים.

עוגיות חמאת בוטנים

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערת מיקסר חמאת בוטנים, סוכר לבן, סוכר חום, ביצה ותמצית וניל. מערבבים עד שהבצק מתאחד היטב וחלק.
  3. מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל 2-2.5 ס"מ ומניחים אותם על תבנית האפייה המוכנה, במרחק של כ-2 ס"מ זה מזה.
  4. השתמשו במזלג כדי ליצור תבנית צולבת על כל עוגייה, ללחוץ בעדינות על הבצק.
  5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות. העוגיות ייראו רכות באמצע אבל יתמצקו כשהן מתקררות.
  6. מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות חמאת בוטנים שוקולד צ'יפס: מכניסים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לתוך לבצק לטוויסט שוקולדי מענג.
  • טביעות אצבע של חמאת בוטנים במילוי ריבה: לאחר הכנת התבנית, לחצו בעדינות את האגודל או את גב הכף למרכז כל עוגייה. מלאו כל חריץ בכוס קטנה של ריבה או שימור פירות האהובים עליכם.
  • עוגיות חמאת בוטנים קראנצ'יות: החליפו חמאת בוטנים שמנת בחמאת בוטנים פריכה לתוספת מרקם וקראנץ' אגוזים.
  • עוגיות חמאת בוטנים משיבולת שועל: מערבבים פנימה 1/2 כוס שיבולת שועל מגולגלת לקבלת מרקם לבבי יותר וטעם אגוזי.
  • עוגיות חמאת בוטנים קוקוס: מוסיפים 1/2 כוס קוקוס מגורר לבצק לטוויסט טרופי.