עוגיות טחינה בריאות וללא סוכר

4.9
15 דק' הכנה10-12 דק' אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 18-24 עוגיות

עוגיות הטחינה הבריאות האלה הן פתרון מושלם לאלה שרוצים גם להנות וגם לשמור על בריאות- והכי חשוב, ללא רגשות אשמה! השילוב של הטחינה עם המתיקות העדינה היא לא פחות ממעדן. גם טעים וגם משביע כבר אמרנו?

עוגיות טחינה בריאות וללא סוכר

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. טורפים בקערת מיקסר טחינה גולמית, סירופ מייפל או דבש, ביצה ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח מלא, סודה לשתייה ומלח.
  4. מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה לתערובת הרטובה, תוך כדי ערבוב עד שנוצר בצק. אם תרצו, קפלו פנימה את  התוספות האופציונליות.
  5. מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל 2.5-3 ס"מ ומניחים אותם על תבנית האפייה המוכנה, במרחק של כ-2 ס"מ זה מזה. השתמשו במזלג כדי לשטח בעדינות כל עוגייה, תוך יצירת פסים מצטלבים.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים. העוגיות יהיו רכות אך יתמצקו כשהן מתקררות.
  7. מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות טחינה שוקולד צ'יפס: מוסיפים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר לטוויסט שוקולדי נדיר.
  • עוגיות טחינה אגוזים: מערבבים פנימה 1/2 כוס אגוזים קצוצים (כגון שקדים, אגוזי מלך או פיסטוקים) לתוספת קראנצ'יות וטעם.
  • עוגיות טחינה פירותיות: מוסיפים 1/4 כוס פירות יבשים (כגון צימוקים, חמוציות או תמרים קצוצים) למגע של מתיקות טבעית.
  • עוגיות טחינה סופר בריאות: שלבו 1/4 כוס זרעים (כגון זרעי צ'יה, גרעיני דלעת או גרעיני חמנייה) לתוספת מרקם ותזונה בריאה.