עוגיות טחינה מושלמות ומעלפות

4
כ-10 דקות הכנה10-12 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 50 עוגיות

עוגיות טחינה מפנקות ובריאות

עוגיות טחינה מושלמות ומעלפות

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
  2. בקערת מיקסר גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
  3. מוסיפים את הטחינה, הביצה ותמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע. אם משתמשים, מקפלים בשלב זה את השוקולד צ'יפס או האגוזים הקצוצים.
  6. לוקחים בערך כף בצק עוגיות ומגלגלים לכדור. מניחים את כדורי הבצק על ניירות האפייה המוכנים, מרווחים ביניהם כ-2 סנטימטרים זה מזה.
  7. משטחים מעט כל כדור בצק בעזרת תחתית הכוס או האצבעות.
  8. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהשוליים מזהיבים.
  9. מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על הנייר למספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
  10. לאחר שהתקררו, אחסנו את עוגיות הטחינה בכלי אטום כדי לשמור על טריותן.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות טחינה שומשום: מערבבים פנימה 1/4 כוס שומשום קלוי לתוך בצק העוגיות לקבלת פרץ נוסף של טעם שומשום וקראנץ' מקסים.
  • עוגיות טחינה דבש: החלף 1/4 כוס סוכר מגורען ב-1/4 כוס דבש עבור טוויסט מתוק וארומטי בעדינות בעוגיות הטחינה המסורתיות.
  • עוגיות טחינה מערבולת שוקולד: מוסיפים 1/4 כוס אבקת קקאו לחומרים היבשים, ולאחר חלוקת הבצק על ניירות האפייה, מערבבים בעדינות מעט טחינה או ממרח שוקולד נוסף לקבלת אפקט שיש.
  • עוגיות טחינה של פריחת תפוז: הוסף כף 1 של מי פריחת התפוז למרכיבים הרטובים כדי להחדיר לעוגיות ארומה פרחונית עדינה.
  • עוגיות טחינה הל: שלבו 1 כפית הל טחון לתוך החומרים היבשים לקבלת טעם תבלינים חם וארומטי.
  • עוגיות טחינה שקדים: מקפלים פנימה 1/2 כוס שקדים קצוצים או שברי שקדים לקבלת קראנץ' אגוזים מענג המשלים את הטחינה.