עוגיות טחינה פרווה טבעוניות

4
15 דק הכנה10-12 דק' אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 24-30 עוגיות

עוגיות טחינה פרווה הם הקינוח המושלם לכל ארוחה, הן טעימות, טבעוניות ומתאימות לקינוח מעולה לארוחת שישי בשרית. אזהרה: הן מאוד ממכרות וייטחפו מהר מהמגש!

עוגיות טחינה פרווה טבעוניות

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. טורפים בקערת מיקסר את הטחינה, שמן הקוקוס המומס, הסוכר החום, הסוכר הלבן ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח לכל מטרה, הסודה לשתייה והמלח.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים.
  5. השתמש בכף או בכף עוגיות כדי לעצב כפות מעוגלות של בצק על תבנית האפייה, תוך מרחק של כ-2 סנטימטרים זה מזה.
  6. אם מתאים לכם, פזרו שומשום על גבי כל עוגייה לתוספת טעם ומרקם.
  7. משטחים בעדינות כל עוגייה בעזרת גב הכף או בקצות האצבעות.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות.
  9. מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן למגש.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות טחינה שוקולד צ'יפס: מכניסים פנימה 1 כוס שוקולד צ'יפס ללא חלב לטוויסט שוקולדי מעולה.
  • עוגיות תמר טחינה: מערבבים פנימה 1/2 כוס תמרים קצוצים למתיקות טבעית ומרקם מגניב.
  • עוגיות טחינה עם גרידת תפוז: מוסיפים לבצק 1 כפית גרידת תפוז לטעם הדרים מרענן.
  • עוגיות טחינה קוקוס: מערבבים פנימה 1/2 כוס קוקוס מגורר יחד עם הבצק למגע אקזוטי.