עוגיות מושלגות (עוגיות רעידת אדמה)

4.1
כ-12 דקות הכנה10-12 דקות אפייה
רמת קושי: קל-בינוני | כמות: כ- 30 עוגיות

עוגיות שוקולד מושלגות נמסות בפה! טעם אלוהי

עוגיות מושלגות (עוגיות רעידת אדמה)

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
  2. בקערת מיקסר גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
  3. מוסיפים את תמצית הווניל והביצה לתערובת החמאה-סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע.
  6. מכסים את בצק העוגיות בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות. צינון הבצק יקל על הטיפול בו.
  7. קח בערך כף בצק עוגיות צונן וגלגל אותו לכדור. מגלגלים את הכדור באבקת סוכר עד שהוא מצופה בנדיבות. חזור על תהליך זה עבור הבצק הנותר.
  8. מניחים את כדורי הבצק המצופים באבקת סוכר על ניירות האפייה המוכנים, מרווחים ביניהם כ-2 סנטימטרים זה מזה.
  9. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהן מתייצבות ומקומטות מלמעלה.
  10. מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליהן כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
  11. לאחר התקררות, אבק את עוגיות השוקולד השלג באבקת סוכר נוספת לפני ההגשה.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות שוקולד שלגי מנטה: מוסיפים לבצק העוגיות 1/2 כפית תמצית מנטה יחד עם תמצית הווניל לטוויסט חגיגי ומרענן.
  • עוגיות שוקולד מושלגות גרידת תפוז: מוסיפים לבצק העוגיות גרידת תפוז אחד לטעם הדרים וארומטי.
  • עוגיות שוקולד שלגי אספרסו: ממיסים כף אחת של אבקת אספרסו אינסטנט ב-1 כפית מים חמים, והוסיפו אותה לבצק העוגיות לקבלת וריאציה עשירה בקפה.
  • עוגיות שוקולד שלגיות אגוזי לוז: מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים קצוצים לתוך בצק העוגיות לחוויה אגוזית ומפנקת.
  • עוגיות שוקולד שלג קוקוס: הוסף 1/2 כוס קוקוס מגורר לתוך בצק העוגיות עבור טוויסט טרופי ומרקם.
  • עוגיות שוקולד שלגיות קרמל מלוח: לפני רידוד בצק העוגיות באבקת סוכר, צור טביעת אצבע במרכז כל עוגייה וממלאים אותה בכמות קטנה של רוטב קרמל מלוח להפתעה מתוקה ומלוחה.