עוגיות מרוקאיות

4.6
כ-12 דקות הכנה12-15 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 40 עוגיות

עוגיות מרוקאיות, הידועות גם בשם עוגיות תה מרוקאיות או עוגיות שקדים מרוקאיות, הן פינוקים מענגים בשילוב טעמים ייחודי.

עוגיות מרוקאיות

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערת מיקסר את השקדים הטחונים דק, אבקת הסוכר, הקינמון הטחון, אגוז המוסקט הטחון והציפורן הטחון.
  3. בקערה נפרדת, טורפים את הביצה, ואז מוסיפים את מי פריחת התפוז (או תמצית וניל), חמאה רכה ושמן צמחי. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים ליצירת בצק רך.
  5. בקערה קטנה, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את התערובת הזו בהדרגה לבצק ומערבבים עד שהכל נטמע.
  6. לוקחים כמות קטנה של בצק (בערך כף) ומעצבים ממנו כדור. מניחים את כדורי הבצק על תבנית האפייה המוכנה, מרווחים ביניהם בערך 1 סנטימטר זה מזה.
  7. משטחים בעדינות כל כדור בצק בעזרת גב מזלג או האצבעות.
  8. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 12 עד 15 דקות או עד שהן מזהיבות קלות.
  9. מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליה כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
  10. לאחר התקררות, אבק את עוגיות השקדים המרוקאיות באבקת סוכר.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות מרוקאיות קוקוס: הוסף 1/2 כוס קוקוס מגורר למרכיבים היבשים עבור טוויסט טרופי ומרקם נוסף.
  • עוגיות מרוקאיות טבולות בשוקולד: לאחר שהעוגיות התקררו, ממיסים מעט שוקולד מריר או חצי מתוק וטובלים קצה אחד של כל עוגייה בשוקולד.
  • עוגיות מרוקאיות פיסטוק: החליפו מחצית מהשקדים בפיסטוקים, טחונים דק.
  • עוגיות מרוקאיות דבש-שומשום: הוסף לבצק 2 כפות דבש ו-1/4 כוס שומשום קלוי.
  • עוגיות מרוקאיות תפוזים ושקדים: מוסיפים לבצק גרידת תפוז אחד יחד עם השקדים.
  • עוגיות מרוקאיות הל: הגדל את ההל הטחון ל-1/2 כפית לטוויסט ארומטי ואקזוטי.