עוגיות קוקוס מרוקאיות

4.6
20 דק' הכנה12-15 דק' אפייה
רמת קושי: קל-בינוני | כמות: 12-15 עוגיות

צאו למסע טעמים אקזוטיים מרוקאיים עם עוגיות קוקוס מרוקאיות צבעוניות וומושלמות. באמצעות המתכון הזה, אתם בעצמכם תשתמשו בתבלינים ארומטיים ובהרבה קוקוס, תוך עשיית הרבה כבוד למסורת הקולינריות העשירה של מרוקו.

עוגיות קוקוס מרוקאיות

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערת מיקסר את הקוקוס המגורר, קמח השקדים, שמן הקוקוס המומס, סירופ הדבש או מייפל, קינמון טחון, הל טחון, אגוז מוסקט טחון ומלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים פנימה את השקדים הקצוצים והמשמשים או התמרים המיובשים, ומפזרים אותם באופן שווה בכל התערובת.
  4. השתמשו בכף או בכף עוגיות כדי לפזר חלקים מהתערובת על תבנית האפייה המוכנה, ועצבו אותם לעגולי עוגיות.
  5. משטחים בעדינות כל עוגייה בעזרת גב הכף או בקצות האצבעות.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים.
  7. מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות מרוקאיות של פריחת התפוז: הוסף 1 כפית מי פריחת התפוז לטוויסט ריחני והדרים.
  • עוגיות מרוקאיות טבולות בשוקולד: ממיסים שוקולד מריר וטובלים מחצית מכל עוגייה בשוקולד לפני שמאפשרים לה להתייצב.
  • עוגיות מרוקאיות של ורד פיסטוק: החליפו שקדים קצוצים בפיסטוקים קצוצים והוסיפו פזר של עלי ורדים מיובשים למגע אלגנטי.
  • עוגיות מרוקאיות זעפרן ותמרים: מזלפים בתערובת העוגיות קורט חוטי זעפרן ומוסיפים פנימה תמרים קצוצים לשילוב טעמים יוקרתי.