עוגיות ריבה

4.6
כ-6 דקות הכנה10-12 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: כ-35 עוגיות

עוגיות ריבה מושלמות - מתכון של סבתא רחל

עוגיות ריבה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
  2. בקערת מיקסר גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
  3. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע.
  6. מחלקים את בצק העוגיות למנות קטנות (ככף כל אחת) ומגלגלים אותן לכדורים.
  7. מניחים את כדורי הבצק על ניירות האפייה המוכנים, מרווחים ביניהם כ-2 סנטימטרים זה מזה.
  8. השתמשו באגודל או בגב של כפית כדי ליצור חריץ במרכז כל עוגייה.
  9. ממלאים כל שקע בכ-1/2 כפית ריבת תותים.
  10. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהן מזהיבות קלות בשוליים.
  11. מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליהן כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
  12. לאחר התקררות, אחסן את עוגיות ריבת תות בכלי אטום כדי לשמור על טריותן.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות מיקס ריבת פירות יער: השתמשו בשילוב של ריבות פירות יער שונות (כגון פטל, אוכמניות ופטל שחור) לשילוב של טעמים.
  • עוגיות ריבת משמש: החליפו את ריבת התות בריבת משמש לטוויסט מתוק וחריף.
  • עוגיות ריבת אפרסק: בחרו בריבת אפרסקים כדי להוסיף טעם פירותי טעים לעוגיות.
  • עוגיות ריבת דובדבנים: בחר ריבת דובדבנים לפרץ מענג של טוב דובדבנים.
  • עוגיות טביעת אצבע של פודינג לימון: ממלאים את החריצים בפודינג לימון.
  • עוגיות שוקולד לוז עם טביעת אצבע: החליפו את ריבת הפירות עם נוטלה או כל ממרח אגוזי לוז שוקולד אחר למילוי שוקולדי מענג.
  • עוגיות חמאת בוטנים וג'לי עם טביעת אגודל: ממלאים את החריצים בכף חמאת בוטנים ובכף קטנה של ריבת תותים לטעם חמאת בוטנים וג'לי קלאסי.