מרכיבים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר, מערבבים יחד את השמן קוקוס ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
- מוסיפים את מי הוורדים לתערובת השמן קוקוס-סוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה והמלח.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע.
- לוקחים כמות קטנה של בצק עוגיות ומגלגלים לכדור. מניחים את כדורי הבצק על ניירות האפייה המוכנים, מרווחים ביניהם בערך 1 סנטימטר זה מזה.
- משטחים מעט כל כדור בצק בעזרת תחתית הכוס או האצבעות.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהן מזהיבות קלות בשוליים.
- מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר עליהן כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
- בזמן שהעוגיות מתקררות, מכינים את מלית קרם הוורדים.
- בקערת הקצפה מוסיפים את שמן הקוקוס ומוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ומקציפים עד שהתערובת תפוחה ומתאחדת היטב.
- מוסיפים את מי הוורדים וצבע המאכל הוורוד (אם משתמשים) לתערובת השמן קוקוס-סוכר ומקציפים עד שהמילוי חלק וורוד בהיר.
- לאחר שהעוגיות מתקררות לחלוטין, מורחים כמות נדיבה של מלית קרם הוורדים על הצד השטוח של עוגייה אחת ומכריכים אותה עם עוגייה אחרת.
- חזור על התהליך עד שכל העוגיות מתמלאות.
- אחסן את העוגיות בכלי אטום כדי לשמור על טריותן.
הצעות מיוחדות
- עוגיות קרם ורד לימון: הוסיפו קליפת לימון אחד לבצק העוגיות לקבלת רמז לטעם הדרים.
- עוגיות קרם ורדים שוקולד: מערבבים 1/4 כוס אבקת קקאו למחצית מבצק העוגיות כדי ליצור וריאציה בטעם שוקולד. סנדוויץ' את העוגיות עם מלית קרם הוורדים לשילוב טעמים מענג.
- עוגיות קרם פטל ורדים: הוסף 1/2 כוס אבקת פטל מיובש בהקפאה למילוי קרם הוורדים לטוויסט פירותי.
- עוגיות קרם ורד פיסטוק: מקפלים פנימה 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים דק לתוך בצק העוגיות לתוספת מרקם וטעם אגוזי.
- עוגיות קרם ורד פריחת תפוז: החליפו את מי הוורדים במי פריחת התפוז לווריאציה ריחנית ופרחונית.