עוגיות שושנים

4
5 דקות הכנה12-14 דקות אפייה
רמת קושי: קל-בינוני | כמות: כ-20 עוגיות

עוגיות שושנים נימוחות ומתוקות

עוגיות שושנים

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
  2. בקערת מיקסר, מערבבים יחד את החמאה הרכה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה והמלח.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל נטמע.
  5. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים על נייר אפייה עם קצת קמח עד שמקבלים מלבן בעובי חצי ס"מ. ניתן לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר עד יומיים.
  6. מקציפים במיקסר את החלבונים במהירות בינונית עד שמקבלים קצף רך עם בועות
  7. מוסיפים בהדרגה סוכר ומגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד כמה דק' עד שהקצף חלק לגמרי
  8. מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט לאט עד שמקבלים מקרם אחיד ויפה
  9. מורחים על כל מלבן בצק שליש מהכמות הקצף ומגלגלים עד לרולדה
  10. פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ
  11. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ומקציפים עד שהתערובת תפוחה ומתאחדת היטב.
  12. מכניסים לתנור ואופים במשך 15-20 דק'

הצעות מיוחדות

  • עוגיות קרם ורד לימון: הוסיפו קליפת לימון אחד לבצק העוגיות לקבלת רמז לטעם הדרים.
  • עוגיות קרם ורדים שוקולד: מערבבים 1/4 כוס אבקת קקאו למחצית מבצק העוגיות כדי ליצור וריאציה בטעם שוקולד. סנדוויץ' את העוגיות עם מלית קרם הוורדים לשילוב טעמים מענג.
  • עוגיות קרם פטל ורדים: הוסף 1/2 כוס אבקת פטל מיובש בהקפאה למילוי קרם הוורדים לטוויסט פירותי.
  • עוגיות קרם ורד פיסטוק: מקפלים פנימה 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים דק לתוך בצק העוגיות לתוספת מרקם וטעם אגוזי.
  • עוגיות קרם ורד פריחת תפוז: החליפו את מי הוורדים במי פריחת התפוז לווריאציה ריחנית ופרחונית.
  • עוגיות קרם ורד קוקוס: הוסף 1/4 כוס קוקוס מגורר לבצק העוגיות עבור טוויסט טרופי.