עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן

4.7
כ- 7 דקות הכנה10-12 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 30 עוגיות

עוגיות שיבולת שועל בריאות וממכרות!

עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה המרוככת, הסוכר החום והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית באמצעות מיקסר ידני או מיקסר סטנד עם חיבור ההנעה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. לאחר מכן, מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, הסודה לשתייה, הקינמון הטחון והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהכל מתאחד.
  6. מערבבים פנימה את שיבולת השועל המגולגלת, ואם משתמשים, את הצימוקים או השוקולד צ'יפס עד לפיזור אחיד בכל בצק העוגיות.
  7. בעזרת כף עוגיות או כף, זרוק כדורי בצק מעוגלים על ניירות האפייה המוכנים, תוך מרחק של כ-2 סנטימטרים זה מזה.
  8. משטחים מעט כל כדור בצק בעזרת תחתית הכוס או האצבעות.
  9. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 12 דקות או עד שהשוליים מזהיבים.
  10. מוציאים את ניירות האפייה מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על הנייר למספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
  11. לאחר התקררות, אחסן את עוגיות שיבולת השועל בכלי אטום כדי לשמור על המרקם שלהן

הצעות מיוחדות

  • עוגיות שיבולת שועל קוקוס: הוסף 1/2 כוס קוקוס מגורר לבצק העוגיות.
  • עוגיות שיבולת שועל אגוזים: מקפלים פנימה 1/2 כוס אגוזים קצוצים, כמו אגוזי מלך או אגוזי פקאן.
  • עוגיות שיבולת שועל קינמון תפוחים: מערבבים פנימה 1 כוס תפוחים חתוכים לקוביות דקות ומקולפים ומגדילים את הקינמון הטחון ל-1 1/2 כפיות.
  • עוגיות שיבולת שועל חמאת בוטנים: הוסף 1/2 כוס חמאת בוטנים שמנת או פריכה למרכיבים הרטובים.
  • עוגיות שיבולת שועל סירופ מייפל: החלף 1/2 כוס סוכר מגורען ב-1/2 כוס סירופ מייפל טהור.
  • M&M עוגיות שיבולת שועל: מערבבים פנימה 1 כוס של M&M's או סוכריות שוקולד צבעוניות אחרות.