עוגיות שקדים לפסח

4.8
15 דק' הכנה10-12 דק' אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 18-24 עוגיות

עוגיות שקדים ללא גלוטן - העוגיות המושלמות שהן גם בריאות, גם ללא גלוטן וגם טעימות בטירוף! השילוב של השקדים עם המתיקות העדינה הוא לא פחות מגן עדן.

עוגיות שקדים לפסח

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב מערבבים את קמח השקדים, שמן קוקוס מומס, דבש או סירופ מייפל, תמצית שקדים ומלח. מערבבים עד שנוצר בצק.
  3. השתמשו בידיים כדי לעצב את הבצק לכדורים קטנים, בקוטר של כ-1 סנטימטר.
  4. מניחים את כדורי הבצק על תבנית האפייה המוכנה, משאירים מרווח בין כל אחד.
  5. לוחצים בעדינות כלפי מטה על כל כדור בצק בעזרת גב מזלג כדי לשטח מעט. אפשר מעל כל עוגיה להוסיף מעט שקדים פרוסים .
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים.
  7. מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.

הצעות מיוחדות

  • עוגיות שקדים שוקולד צ'יפס: מכניסים פנימה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ללא חלב לטוויסט שוקולדי וואו.
  • עוגיות שקדי חמוציות: מערבבים פנימה 1/2 כוס חמוציות מיובשות לפרץ של מתיקות חריפה.
  • עוגיות שקדים כתומים: מוסיפים 1 כפית גרידת תפוז לבצק לטעם הדרים מרענן.
  • עוגיות שקד הל: מערבבים פנימה 1/2 כפית הל טחון למגע אקזוטי וארומטי.