עוגת בננה שוקולד צ'יפס

4
15 דקות הכנה45-50 דקות אפייה
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התפנקו בשילוב המושלם של שוקולד ובננות עם עוגת בננה שוקולד צ'יפס טעימה ולחה זו. זהו פינוק מענג שיספק את השן המתוקה שלך וישאיר אותך עם טעם של עוד!

עוגת בננה שוקולד צ'יפס

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את מחית הבננות, החמאה המומסת והסוכר. מערבבים היטב.
  3. מוסיפים לקערה את הביצים ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הבננה, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס, ומוודאים שהם מפוזרים באופן שווה לאורך כל הבלילה.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  8. אופים כ-45-50 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  10. לאחר שהתקרר, פורסים ומגישים. נהנה!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט אגוזי: הוסיפו 1/2 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים לבלילה לקצת קראנץ' נוסף.
  • ספליט בננה: מגישים כל פרוסת עוגה עם כדור גלידת וניל, בננות פרוסות וזילוף רוטב שוקולד.
  • ציפוי גבינת שמנת: מעל העוגה המקוררת שכבה של ציפוי גבינת שמנת לקבלת פינוק דקדנטי נוסף.