עוגת בר מצווה

4.4
20 minutes
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (מתאים לכ-12-16 איש)

מתכון כיפי וטעים לעוגת בר מצווה, מושלם לחגיגת המאורע המיוחד הזה! העוגה הזו לחה, טעימה ובטוח תרשים את האורחים שלכם.

עוגת בר מצווה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה בקוטר 30 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי.
  3. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  4. בקערה נפרדת טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים למרכיבים הרטובים, לסירוגין עם החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. אם רוצים, מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל לבלילה ומערבבים עד לקבלת צבע אחיד.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון עם מרית.
  8. אופים במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  9. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  10. לאחר שהעוגה מקוררת לחלוטין, כפור אותה עם הציפוי האהוב עליך ומקשט עם מפזרים או קישוטים אכילים, אם תרצה.
  11. פורסים ומגישים את עוגת בר המצווה הטעימה כדי לחגוג את המאורע המיוחד הזה!

הצעות מיוחדות

  • עוגת בר מצווה שוקולד: החליפו 1/2 כוס קמח באבקת קקאו והוסיפו לבלילה 1/2 כוס שוקולד צ'יפס.
  • עוגת בר מצווה במילוי פירות: פורסים את העוגה הצוננת לחצי אופקית ומורחים שכבה של שימור הפירות או הריבה האהובים עליכם בין השכבות לפני ההקפאה.
  • עוגת בר מצווה לימון: מוסיפים לבלילה גרידה של 1 לימון ומחליפים מיץ לימון בחלב במתכון.