עוגת שוקולד גבוהה

4.8
20 דקות הכנה35 דקות אפייה10 דקות קירור
רמת קושי: קל | כמות: 1 עוגה (8-10 מנות)

התפנקו בחלום של חובב השוקולד האולטימטיבי עם מתכון עוגת שוקולד גבוהה זה. הוא עשיר, לח ואי אפשר לעמוד בפניו!

עוגת שוקולד גבוהה

מרכיבים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עוגה עגולה.
  2. בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והסוכר המגורען.
  3. הוסיפו את הביצים, החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל למרכיבים היבשים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים בהדרגה פנימה את המים הרותחים תוך כדי ערבוב הבלילה. הבלילה תהיה דקה, אבל זה נורמלי.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ואופים 30-35 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא נקי.
  6. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן העבירו אותו למתלה תיל כדי להתקרר לחלוטין.
  7. בינתיים, מכינים את גנאש השוקולד על ידי חימום השמנת המתוקה בסיר עד שהיא מתחילה להתבשל.
  8. מסירים את הקרם מהאש ומוסיפים את השוקולד המריר הקצוץ. תן לזה לשבת במשך דקה, ולאחר מכן מערבבים עד חלק מבריק.
  9. מניחים לגנאש להתקרר מעט, ומורחים אותו על העוגה המצוננת.
  10. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת פסגות נוקשות.
  11. מקשטים את העוגה עם הקצפת וכל התוספות הרצויות, כגון שבבי שוקולד או זילוף.
  12. הגישו ותיהנו מעוגת השוקולד הגבוהה והדקדנטית הזו!

הצעות מיוחדות

  • טוויסט שוקולד נענע: מוסיפים לבלילת העוגה 1/2 כפית תמצית מנטה ומקשטים בעלי נענע טריים.
  • תענוג פטל: מורחים שכבה של ריבת פטל בין שכבות העוגה לפני הוספת הגנאש.
  • הפתעה אגוזים: מערבבים 100 גרם אגוזים קצוצים (כגון אגוזי מלך או אגוזי לוז) לתוך בלילת העוגה לתוספת קראנץ'.
  • חליטת גרידת תפוז: מוסיפים לבלילת העוגה גרידת תפוז 1 לטוויסט הדרים.
  • פינוק קרמל מלוח: מטפטפים על הגנאש רוטב קרמל מלוח לשילוב טעמים מתוק ומלוח.